Primera pràctica: L'alimentació saludable
TASCA 1: L'alimentació saludable
RESUM
En la societat actual l’amenaça de diversos tipus de malalties relacionades amb l’alimentació ha aconseguit que la població prenga consciència de la importància d’una dieta saludable. Les empreses han aprofitat això per a crear campanyes publicitàries de productes que s’anuncien com saludables quan realment es tracta d’una estratègia per a vendre molt més.
VALORACIÓ PERSONAL
La globalització del món actual pot tindre molts avantatges, però també inconvenients. Un dels més importants és la publicitat massiva, que pot emmascarar la realitat d’una manera molt enginyosa. Però, quan això es junta amb l’alimentació, les conseqüències poden no ser molt bones…
Moltes de les malalties que hi ha actualment són causades per una alimentació no adequada. La producció massiva d’aliments, que es fa pensant només en la idea de vendre i sense pensar en la salut, ha causat que la nostra alimentació empitjore i que no li donem la importància que deuríem a aquesta ni controlem els productes que consumim.
Per altra banda, estem acostumats a acceptar la “veritat universal” de les campanyes publicitàries que decideixen “què és saludable” i ens oblidem que la informació crucial no està en la televisió. Hem de començar per informar-nos i fer una valoració adequada de les nostres necessitats específiques, per a després contrastar-ho tot amb les etiquetes dels productes que consumim.
Per tot això, abans de deixar-nos arrossegar per una simple imatge cridanera, hem de tindre en compte que qualsevol publicitat és una arma molt perillosa que serveix per a generar beneficis. La capacitat crítica i de contrast és crucial si volem fer una vida sana i allunyada de les malalties associades a l’alimentació. Únicament depèn de nosaltres...
Sara Llácer Guillén
Rubén Mata Sabater
Marina Medina González-Conde
Comentarios
Publicar un comentario